fbpx
Політика

Путін несе загрозу всьому світу – Анатолій Гриценко

  Світ повинен якнайскоріше усвідомити загрозу і створити антипутінську коаліцію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Житомирі заявив народний депутат України, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, коментуючи заклик президента Російської федерації Володимира Путіна до країн БРІКС ( Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР) спільно протистояти нападкам США на країни, незгодні з зовнішньою політикою США та їхніх союзників. За словами Гриценка, Путін готувався до війни з Україною п’ять з половиною років.

«Спочатку він (Путін – ред.) захопив дві республіки в складі Грузії, подивився, як на це реагуватиме світ – світ зреагував для нього прогнозовано: формально ніхто не визнав ті дві республіки в складі Росії, але про них вже забули. Де-факто вони російські", – зазначив депутат. "Потім він пішов на Україну", – сказав Гриценко. Однак, на думку екс-міністра, Україна – не остання зупинка Путіна в його стратегії.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Так само, як і в Україні – буде дестабілізувати ситуацію в Румунії, Молдові, те ж саме – проти країн Балтії. Він на цьому не зупиниться», – сказав депутат. Гриценко переконаний, що Путін хоче, щоб ні одне важливе питання в світі не виріувалося без позиції Росії.

Саме тому, на думку депутата, міжнародне співтовариство має якнайскоріше зрозуміти ці плани Путіна і вжити заходів для своєї безпеки.

«Як тільки це усвідомлюють у світі, тоді там дії будуть абсолютно іншими – і тоді не Путін буде збирати країни БРІКС, а тоді буде створюватися антипутинська коаліція, як колись створювалася антигітлерівська коаліція. І тоді треба буде працювати спільно Америці, Європі, Китаю, Японії та іншим державам, усвідомлюючи, що Путін – це фашист третього тисячоліття, який несе загрозу не тільки нам, українцям, а всьому світу. Зараз такого усвідомлення ще немає», – зазначив Гриценко.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як повідомлялося раніше, президент Росії Володимир Путін закликав країни БРІКС спільно протистояти нападкам США на країни, які не згодні із зовнішньою політикою США та їхніх союзників.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: