fbpx
Політика

Іноземним дипломатам надали докази підтримки терористів РФ

Українська сторона надала іноземним дипломатам докази підтримки бойовиків з російського боку.

 Заступник глави АПУ В. Чалий разом з главою МЗС України П. Клімкіним надали представникам дипломатичного корпусу задокументовані фото та відео- докази підтримки бойовиків озброєнням і важкою технікою з російського боку, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу глави держави.

 Читайте: Україна надасть іноземним послам докази підтримки Росією бойовиків на сході України

 За повідомленням, Валерій Чалий разом з Павлом Клімкіним провели зустріч з керівниками дипломатичних установ, акредитованих в Україні, в ході якої було наведено численні факти нелегального перетину російсько-українського кордону важкою технікою і застосування бойовиками в Донецькій і Луганській областях російської зброї і технологій.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Зокрема, В. Чалий повідомив про те, що транспортний літак АН- 26 Збройних сил України був збитий засобами, яких немає у терористів.

 Міністр П.Клімкін зазначив, що літак здійснював політ на висоті 6500 метрів і міг бути вражений тільки силами протиповітряної оборони або іншим літаком. В.Чалий акцентував увагу на тому, що Україна знаходиться під атакою зовнішніх сил – "це питання не тільки України, але безпеки Європи і всього світу". "Ми відкриті до пошуку рішень, тому що президент України Петро Порошенко – президент миру, а не війни", – підкреслив заступник глави Адміністрації президента, додавши, що "Україна має право захистити себе, а міжнародна спільнота нарешті має переходити до більш рішучих дій". В. Чалий звернувся до дипломатичного корпусу із закликом користуватися тільки перевіреною інформацією.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Він навів приклад, як російське телебачення повідомило про нібито факт знущання над дружиною і дитиною сепаратиста, цей сюжет поширили міжнародні телеканали, але перевірка показала, що "вся ця історія – суцільна брехня і не більше, ніж постановка". З кожним днем стає все важче не застосовувати термін «російське вторгнення» в Україні, заявив заступник глави Адміністрації президента України В.Чалий на вже традиційній зустрічі з керівниками дипломатичних місій.

 Джерело: УНН

Читайте також: