fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Михайло Коваль: “Для введення військового стану доведеться визнати багато моментів”

Заступник секретаря РНБО Михайло Коваль прокоментував можливе введення військового стану на сході України. За словами колишнього міністра оборони країни, він не може розділити впевненість деяких політиків у тому, що військовий стан на сході України зможе вплинути на ситуацію. Свою точку зору в даному питанні Михайло Коваль висловив у прямому ефірі програми «Свобода слова».

«Як людина військова, я можу відзначити, що військовий стан нікому зараз не потрібний», – прокоментував свою позицію в даному питанні колишній міністр оборони України Михайло Коваль.

За його словами, військовий стан – вкрай складне питання, яке так просто прийняте бути не може. «Я хочу попросити всіх тих українських політиків, які закликають до введення на сході України військового стану, відкрити всю законодавчу базу, що має відношення до цього важливого питання. У цій базі вони зможуть побачити, що для введення військового стану доведеться визнати дуже багато моментів, про які на сьогоднішній день всі просто мовчать», – розповів про нюанси даного питання заступник секретаря РНБО.

Крім цього Михайло Коваль підкреслив, що політики в першу чергу повинні розібратися з тим, чи вистачить Україні коштів і сил, щоб виконувати ряд заходів, які прописані в законодавчих актах, які передбачають запровадження військового стану. Екс-міністр оборони підкреслив, що якщо політики хочуть бути популістами, то вони починають кричати про військовий стан, а якщо вони хочуть бути патріотами, то вони повинні сісти і подумати над питанням, як допомогти людям в зоні проведення антитерористичної операції.

 

Читайте також: