fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи продовжують вивозити до Росії дітей-сиріт

Як повідомила прес-служба Донецької обласної державної адміністрації, представники самопроголошеної Донецької народної республіки в даний час вивозять до Росії дітей з Мар’їнської школи-інтернату.

 У Донецькій ОДА розповіли, що 11 липня озброєні люди прийшли до інтернату. Їх супроводжувала так званий заступник міністра соціальної політики ДНР Олена Коровкіна. Потім вони забрали директора інтернату та його заступника і відвезли в невідомому напрямку.

 У прес-службі додали, що о 1:30 ночі суботи, 12 липня, терористи знову повернулися до інтернату і спробували вивезти 54 дитини. При цьому діти дуже пручалися. У Донецькій ОДА вважають, що дітей намагаються вивезти до Росії.

 Як наголошується, згодом дітей вдалося вивезти в Донецьку школу-інтернат для дітей-сиріт. Проте за даними Донецької ОДА, дітей з цієї школи-інтернату терористи також планують вивезти.

 «Законно оформлених документів для вивезення за кордон мар’їнських і донецьких дітей немає. Тому перетин кордону буде незаконним. Діти категорично не хочуть нікуди виїжджати», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Читайте також: