fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Члени екіпажу збитого в зоні АТО АН-26 вийшли на зв’язок

Міністр оборони Валерій Гелетей доповів президенту України Петру Порошенко про те, що члени екіпажу літака АН- 26, який виконував завдання в рамках забезпечення активної фази АТО і був збитий, вийшли на зв’язок з генеральним штабом. Про це міністр оборони Валерій Гелетей доповів президенту України Петру Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

Валерій Гелетей припускає, що поразка літака АН- 26 переносними зенітними комплексами була неможливою, оскільки він йшов на висоті 6500 м. Міністр не виключає, що літак був вражений іншою, більш потужною ракетною зброєю, яка була застосована, ймовірно, з території Російської Федерації. Зараз триває пошуково-рятувальна операція для того, щоб доставити екіпаж літака Повітряних сил України на територію, яка вже контролюється українськими військовими, – повідомив Валерій Гелетей.

Раніше в прес-центрі АТО повідомили, що приблизно опівдні в зоні АТО зник зв’язок з літаком ВСУ Ан- 26, що виконував завдання в рамках повітряно-транспортного забезпечення активної фази АТО. Пізніше на брифінгу радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що літак був збитий, а два члени екіпажу вистрибнули на парашутах.

Читайте також: