fbpx
Політика

В України немає шансів звільнити Надію Савченко, – слідчий комітет РФ

  Шансів на визволення української льотчиці Савченко нема – глава Слідчого комітету РФ.

 Офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив, що Україна не має шансів на звільнення льотчиці Надії Савченко, що міститься в російській в’язниці за підозрою у вбивстві російських журналістів. Про це Маркін сказав в інтерв’ю радіостанції "Говорить Москва", коментуючи можливість звільнення Савченко та екстрадиції її в Україну, передає РІА «Новости».

"Такі ж шанси, як у нього (президента України Петра Порошенка) стати президентом Америки», – сказав Маркін.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як повідомляв УНІАН, військова льотчиця Савченко була захоплена терористами в полон в зоні АТО на сході України в середині червня. Зараз вона перебуває у слідчому ізоляторі у Воронежі. Суд Новоусманского району заарештував Савченко на два місяці – до 9 вересня. У Слідчому комітеті РФ стверджують, що Савченко під виглядом біженки нелегально перетнула кордон Росії, а при перевірці документів в одному з населених пунктів була затримана.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Російські слідчі стверджують, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів в Луганській області, які загинули в зоні проведення бойових дій. 9 липня Порошенко підписав розпорядження про невідкладні заходи щодо повернення в Україну Савченко. До процесу звільнення льотчиці залучені МЗС, Генеральна прокуратура та Міністерство юстиції.

Джерело: УНІАН

Читайте також: