fbpx
Окупація Криму

Крим обійдеться Кремлю дорожче, ніж будь-який інший регіон – Мінфін РФ

Окупований Крим і Севастополь отримуватимуть з федерального бюджету Росії істотні дотації. Зокрема, Криму будуть виділяти одні з найбільших дотацій для «збалансованості бюджетів». Йдеться про дотації, заплановані для окупованого Криму з 2015 до 2017 року. Таку інформацію з посиланням на попередні розрахунки Мінфіну РФ передають російські ЗМІ.

У 2015 році дотації для Криму повинні скласти близько 50,9 мільярда рублів, в 2016 році – 52,8 мільярда рублів, а в 2017 році – 54,7 мільярда рублів.  

«Цільового призначення дотації не мають. Влада Криму і міста Севастополя зможе витратити бюджетні кошти на свій розсуд. По суті, це витрати на утримання Криму», – запевняють в російських ЗМІ.

Варто відзначити, що за розміром дотації для «збалансованості бюджету» окупований Крим стане одними з лідерів. Таку думку висловив Карен Вартапетов, аналітик агентства Standard & Poor’s. Наприклад, в поточному році найбільшу дотацію з бюджету РФ отримали республіки Якутія (51,4 ​​мільярда рублів) і Дагестан (43,2 мільярда рублів). Замикає трійку «дотаційних лідерів» Камчатський край (31,7 мільярда рублів).

Втім, дотаціями на збалансованість бюджету українського регіону в Кремлі явно не обмежаться. У затверджених бюджетних проектировках в Кремлі заклали по 35-40 мільярдів рублів для Криму як «щорічних неінвестиційних витрат».

Нагадаємо, що в поточному році окуповані Крим і Севастополь отримали з бюджету РФ 55 мільярдів рублів для підтримки «збалансованості власних бюджетів». Також Криму виділили близько 100 мільярдів рублів на територіальні органи влади, виплату соціальних допомог, пенсій тощо.

Раніше повідомлялося, що в Криму зможуть примусово вилучати приватну власність.

Читайте також: