fbpx
Політика

Українським провайдерам дали добу на відключення російських каналів

Нацрада з телерадіомовлення дала добу українським провайдерам на відключення мовлення російських телеканалів.

  Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зажадала від українських провайдерів протягом доби припинити мовлення російських телеканалів, які продовжують незаконно транслюватися на території України. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook член Нацради Ольга Герасим’юк.

«Нацрада з телебачення і радіомовлення дала добу для негайного відключення ворожого контенту тим мовникам, які ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську», – написала вона.

За її словами, основною причиною, чому заборонені для трансляції в Україні пропагандистські російські канали продовжують транслюватися, є те, що раніше «ніхто не брав на себе відповідальність дати команду натиснути «викл».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як повідомляв УНІАН, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у своєму позові до компанії «Торсат» просила суд визнати програми чотирьох російських каналів: «Перший канал. Всесвітня мережа», «РТР-планета», «Росія -24» і «НТВ- Мир» що не відповідають законам України та Європейській конвенції про транскордонне телебачення.

25 березня Київський адміністративний суд прийняв рішення призупинити трансляцію цих телеканалів в Україні на час розгляду позову. Не дивлячись на це, в Нацраді заявили, що провайдери Донецької та Луганської областей не виконують рішення суду про відключення трансляції російських телеканалів. 4 липня Верховна Рада України призначила членами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олега Черниша, Олександра Ілляшенка, Ольгу Герасим’юк і Катерину Котенко. 7 липня президент України Петро Порошенко змінив трьох членів Нацради з телерадіомовлення, призначивши до нового складу регулятора Юрія Артеменка, Владислава Севрюкова і Григорія Шверка.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Джерело: УНІАН

Читайте також: