fbpx
Політика

Кравчук: Україна не може змінити Росію, але може навчитися жити проти неї

Українське населення не дуже довіряє російській пропаганді, тому організувати державний переворот в Україні Росії не вдасться. Таку думку висловив екс-президент України Леонід Кравчук у Варшаві, повідомляє УНІАН.

«Люди вже не повірять, що це можна зробити, тому що всі вже бачать, що це (звинувачення у фашизмі, геноциді російськомовного населення) не має реальних підстав: влада не грабує, як попередня, влада розуміє українців, влада підписала Угоду про асоціацію» – зазначив колишній глава держави.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Також Леонід Кравчук закликав нинішню українську владу говорити народу правду і пояснювати йому перспективи проведення своєї політики. Наприклад, жителям сходу необхідно розповісти правду про наслідки підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Акцентувати увагу потрібно на тому, що після підписання документа відразу жити краще не вийде. Навпаки, влада повинна сказати, що це буде важко, що потрібно буде багато чому вчитися і тільки через деякий час це дасть позитивні результати.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Щодо Росії, то екс-президент радить просто навчитися жити з цим сусідом, адже його не зміниш.

«Ми повинні навчитися жити з країною, яка постійно провокує. Ізраїльтяни навчилися жити з арабським світом. Ми не можемо змінити Росію, але можемо навчитися жити разом проти Росії. Немає іншого виходу», – сказав Леонід Кравчук.

Читайте також: