fbpx
Політика

РФ повинна Україні більше 200 млн грн за порушення повітряного простору – Павло Петренко

 Глава Міністерства юстиції України Павло Петренко повідомив про те, що Російська Федерація повинна оплатити Україні штраф у розмірі 200 мільйонів гривень за порушення повітряного простору країни. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

За словами міністра, Україна має намір ініціювати розгляд відповідних скарг у міжнародних організаціях, які не є судовими, проте мають відповідні контрольні функції.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Ми готуємо меморандум щодо звернення до Міжнародної авіаційної організації про порушення Росією нашого повітряного простору», – сказав Павло Петренко.

Як він зазначив, щодня Державіаінспекція налічує близько мільйона доларів штрафів російським авіакомпаніям.

«На сьогоднішній день йдеться про суму в розмірі понад 200 мільйонів гривень і ця сума продовжує зростати», – підкреслив Павло Петренко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як заявив міністр, Україна має намір змусити Росію компенсувати цю суму, інакше буде подано позов про виключення Росії зі складу Міжнародної конвенції цивільної авіації.

Читайте також: