fbpx
Політика

У Держуправсправами розповіли про кортеж Порошенка

Президент України Петро Порошенко їде додому з роботи не раніше 1-2 годин ночі. Відзначимо, що президента України супроводжує скромний кортеж. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив Сергій Березенко, керівник Державного управління справами. Слова Сергія Березенка передає агентство РБК-Україна.

Сергій Березенко пояснив, що пересування Петра Порошенка визначається в управлінні державної охорони та особистою охороною президента України.

«Ми повинні віддавати собі звіт в тому, що Київ за результатами Євромайдана наповнений зброєю», – заявив глава Держуправсправами.

Березенко зазначив, що наявність безконтрольних ПЗРК є «прямою загрозою першій особі держави і Головнокомандувачу України». Петро Порошенко робить все для того, щоб президентський кортеж був скромним.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«З роботи Петро Порошенко їде не раніше 1-2 годин ночі. Жодного киянина чи українця це не обмежував», – додав Березенко.

Після цього у глави Держуправсправами поцікавилися про долю вертольотів і автомобілів, які належали колишньому президенту України Віктору Януковичу. Як запевнив Березенко, на балансі Державного управління справами немає жодного вертольота або автомобіля, що залишилися від колишнього президента України Віктора Януковича.

«На нашому балансі знаходиться два вертольоти Мі- 8, літак Ан- 74 і перший борт Airbus. Президент України Петро Порошенко один раз літав на літаку Airbus в Брюссель, де він підписав Угоду про асоціацію з ЄС», – підкреслив Березенко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Глава Держуправління справами нагадав, що раніше відомство платило з держбюджету України приватним структурам за обслуговування та використання автомобілів, літаків і вертольотів.

«В даний момент президент України їх не експлуатує. Вони пропали після того, як зник і Янукович», – підсумував глава Держуправсправами.

Раніше повідомлялося, що Порошенко пообіцяв не застосовувати артилерію й авіацію в Донецьку .

Читайте також: