fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Серед угруповань терористів почався “розкол”

 Серед бойовиків розкол, ватажки терористів замість поранених вивозять награбоване.

Бойовики-найманці, відступаючи, забирають тільки награбоване і кидають озброєння і поранених. Про це повідомив військовий кореспондент видання "Народна армія" ВСУ Костянтин Машовець, цитуючи слова одного з так званих ополченців зі Слов’янська, передає УНН.

 За словами "ополченця", бойовики залишали Слов’янськ поспішно…"Довелося залишити майже всі боєприпаси, зміцнення, кинули всі ПТРК, майже всі ПЗРК, 8 ззенітніх установок з 12 майже всі боєприпаси до стрілецької зброї, всі ящики з гранатами. Залишили навіть склад з сухпайками і мало того – 4 "газельки" з новими бронежелетами, тепловізорами, коліматорами, аптечками, лазерними далекомірами, біноклями нічними, – все дісталося українським силовикам", – зазначив "ополченець".

 Читайте: Ситуація на сході України. У Луганській області бойовики влаштували сутичку з охочими здатися в полон, – РНБО

 Він також додав, що замість евакуації поранених і боєприпасів, ватажки вивезли награбоване в Слов’янську майно. "Навантажили 3 рефрижератори з причепами барахлом з дому Штепи і сина Азарова: картини, антикваріат і ще щось. Ополченці незадоволені. У метушні, або спеціально, ватажки залишили  "касу". Тому "ополченці" дали Гіркіну 5 днів, щоб знайти гроші на зарплату. Поки хлопці гроші не отримають, будуть сидіти і нікуди не лізти", – сказав "ополченець".

 Також бойовик розповів, що окрім групи Стрілка в Донецьку близько 1200 бійців "Сходу", РПА, "Оплот" та інших. "У всіх відносини дуже напружені. Стрілку тут не раді. Скоро має підійти група Торез – Сніжне їх начебто сильно пошарпало і вони незадоволені, що Стрєлков втратив частину їх "броні". У Горлівці, де до ранку був Стрєлков, залишилося близько 300 ополченців, плюс 100 бійців Біса. У вівторок буде великий "схід" польових командирів у Донецьку", – резюмував "ополченець".

 Як повідомляв УНН, в штабі АТО було вирішено припинити наступ через загрозу розстрілу заручників терористами.

 Джерело: УНН

Читайте також: