fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Гіркін проголосив себе «військовим комендантом Донецька»

Головний бойовий керівник бойовиків, які орудують на сході України, Ігор Гіркін проголосив себе «військовим комендантом міста Донецька». Як стверджує терорист, раніше його підопічні покинули Краматорськ і Слов’янськ для того, щоб зберегти свої сили. Гіркін пояснив, що терористам зручніше обороняти Донецьк. Він сказав, що планує створити військову раду з польових командирів, на якій узгодить «питання оборони "ДНР"».

Однак Ігор Гіркін так і не повідомив про втрати, які понесли терористи під час своєї втечі зі Слов’янка. Головний бойовий керівник бойовиків лише сказав, що в ході відступу вдалося зберегти «90 % озброєння і 80-90 % особового складу». Велика частина групи терористів, які здійснювали відволікаючу атаку, загинула. Сам Ігор Гіркін визнав, що такі втрати пов’язані з «помилками командира групи».

За його словами, разом з терористами з міст були «евакуйовані» деякі сім’ї військовослужбовців і люди, які «співчувають терористами».

В даний момент Ігор Гіркін сподівається, що Донецьк виявиться для терористів більш зручним пунктом для оборони, ніж дрібні міста (Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка). Після цього головний бойовий керівник бойовиків попросив вибачення у населення Слов’янська. Гіркін стверджує, що українська влада влаштує у звільнених містах «різанину».

«7 липня я збираюся створити своїм наказом Центральну військову раду, до складу якої увійдуть всі найбільші польові командири», – підсумував Гіркін.

Раніше Павло Губарєв заявив, що терористи на Донбасі діють за планом. За його словами, рішення покинути Слов’янськ прийняв Ігор Стрєлков. Таким чином, бойовики розраховують «виграти час», поки українська армія передислоковує особовий склад і артилерію.

Читайте також: