fbpx
Політика

Муженко і Гелетей увійшли до складу РНБО – указ президента України

Президент України Петро Порошенко своїм указом № 571/2014 «Про зміни у складі Ради національної безпеки і оборони України» ввів до складу Ради безпеки новопризначеного начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України Віктора Муженко і міністра оборони Валерія Гелетея. Текст указу Петра Порошенка був опублікований на офіційному сайті глави держави.

«Відповідно до частини 4-ї статті 107-1 Конституції України постановляю: 1. На часткову зміну статті 1-ї указу президента України від 16 червня № 528 " Про склад Ради національної безпеки і оборони України" (зі змінами, внесеними 23 червня 2014 № 549 )», – сказано в указі президента України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Своєю постановою Петро Порошенко ввів до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України таких осіб: Гелетея Валерія Вікторовича (міністра оборони України) і Муженка Віктора Миколайовича (начальник Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України). Крім того, президент України вивів зі складу Ради національної безпеки і оборони України Куцина та Коваля.

«Справжній указ набирає законної сили з дня його опублікування», – наголошується в документі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Варто відзначити, що 3 липня 2014 року  Верховна Рада України затвердила Валерія Гелетея на посту міністра оборони України. Цього ж дня Петро Порошенко призначив Віктора Муженка на пост начальника Генштабу ЗСУ.

Раніше секретар РНБО заявив про причетність Медведчука до дестабілізації ситуації на Донбасі. Парубій сказав, що протягом останніх двох років Віктор Медведчук готував план з дестабілізації ситуації в східних регіонах України і мережу екстремістських організацій для втілення задуманого в реальність. Парубій зазначив, що отримав таку інформацію під час візиту на Донбас.

Читайте також: