fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Донецьк рушили колони терористів з усієї області

 У Донецьк направляються колони терористів з усієї області – ЗМІ.

 Терористи масово залишають захоплені міста Донецької області та колонами прямують до Донецька, одна з таких колон покинула Костянтинівну, повідомляє видання «Новини Донбасу».

Терористи мають намір закріпиться в обласному центрі, так як розраховують завербувати тут в свої ряди місцеве населення і отримати додаткові ресурси. Це пов’язано з тим, що в результаті дій українських прикордонників і військових значно скоротився потік допомоги терористам з території Російської Федерації.

Вони починають відчувати нестачу зброї, грошей і найманців. Поки колони бойовиків безперешкодно просуваються по території області. Українська авіація не бомбить їх.

Як повідомлялося, сьогодні вночі терористи залишили Слов’янськ. За даними видання, вночі в місті був серйозний бій. Терористи виїхали на автотранспорті в сторону Краматорська та Артемівська. На блокпостах навколо міста залишилася невелика кількість бойовиків з місцевих.

Основні адміністративні будівлі міста заміновані. За словами очевидців, пособники російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрілка) з’явилися в Краматорську, де розмістили прапор "стрілківців" на міськраді. Велика частина терористів направляються в Донецьк по трасі.

За інформацією «Новин Донбасу», в Донецьку місцеві сепаратисти, які називають себе "ДНР" і банд-угрупування "Батальйон "Схід" поки не визначилися, чи будуть співпрацювати зі "стрілківцями". Як відомо, напередодні "стрілківці" спробували взяти під контроль обласну міліцію в Донецьку, але "Восток" відбив атаку.

Джерело: УНІАН

Читайте також: