fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Слов’янську проходить операція з зачистки міста від терористів

 Слов’янськ залишається в оточенні, силовики ведуть вогонь на ураження по бойовиках – РНБО.

 Слов’янськ (Донецької області) знаходиться в оточенні українських військових, які ведуть прицільний вогонь по бойовиках, які намагаються вирватися з міста. Як передає кореспондент УНІАН, про це в ході брифінгу в Києві заявив прес-секретар Інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

«Після вчорашньої операції біля Миколаївки зімкнулося оточення навколо Слов’янська. Групи бойовиків, які намагаються вийти з оточення, потрапляють під вогонь українських силовиків», – сказав Лисенко.

При цьому він уточнив, що зараз у місті працюють розвідувальні підрозділи Збройних сил і Нацгвардії. «Зараз йде робота зі знищення бандформувань, які невеликими групами можуть ховатися в будинках мирних жителів і приміщеннях. Операція знаходиться в активній фазі. Зараз йде вогонь на ураження по бойовиках», – сказав Лисенко.

У той же час він підкреслив, що операція ведеться максимально обережно і з чітким виконанням доручення президента України Петра Порошенка про дотримання безпеки мирних жителів. «Президент України поставив завдання забезпечити безпеку мирних громадян і проведення операції зачистки міста – вкрай складне, але важливе завдання. Головне завдання – збереження життя місцевих жителів», – підкреслив прес-секретар Інформцентру РНБО.

Він не уточнив, чи є точні дані про те, скільки мирних жителів залишається в Слов’янську. «У нас немає точних даних щодо кількості місцевих жителів. Але ми фіксуємо випадки, коли місцеві жителі здають українським військовим зброю ( бойовиків – УНІАН),  і уточнюють вогневі точки бойовиків», – повідомив Лисенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Порошенко дав доручення підняти Державний прапор над міськрадою Слов’янська.

Джерело: УНІАН

Читайте також: