Цього року ЗНО показало дуже низький рівень знань абітурієнтів

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук заявив, що цього року абітурієнти показали дуже слабкі результати при здачі ЗНО. У зв’язку з цим, а також враховуючи безліч інших причин, фахівці закликають до масштабних реформ у сфері освіти.

За словами Лікарчука, при досить високій явці, враження про рівень знань випускників склалося дуже сумне.

"Так, 43 % абітурієнтів не впоралися з тестом з математики, при цьому тест був середнього рівня складності. Ще гірше – з фізикою. У нас немає жодного абітурієнта, який відповів би правильно на всі питання з цього предмету. Тільки один з 80 тис. абітурієнтів набрав 200 балів з ​​біології", – зазначив директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Related Post

Він констатував, що з гуманітарних предметів ситуація не краща. "З 130 тис. абітурієнтів, які здавали історію, правильно на всі питання тесту відповіли тільки чотири людини, а 25 % абітурієнтів навіть не стали писати творче завдання з англійської мови", – додав Лікарчук.

Голова центру додав, що загальні дані ЗНО не аналізувалися на офіційному рівні з 2008 року, і немає впевненості, що аналіз результатів буде зараз прийнятий до уваги українським парламентом і урядом, а значить, як і раніше не буде реальних реформ у системі загальної середньої освіти.

Лікарчук заявив також і про те, що вимагають якісного аналізу підручники, навчальні плани, склад педагогів, рівень освіти в селі та місті.

Leave a Comment