fbpx
Новини світу

Пан Гі Мун виступає за скасування смертної кари у всьому світі

  Під час виступу в Нью-Йорку генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав усіх країни світу відмовитися від практики смертної кари. Як він вважає, в ХХI столітті такого поняття як смертна кара бути вже не повинно.

Як нагадав Пан Гі Мун, 25 років тому лише чверть держав – членів ООН заборонили смертну кару, в той час як на сьогоднішній день, кількість таких країн – 160. За його словами, це країни, в яких або діє відповідна заборона, або не вдаються до такої практики.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

У той же час, як повідомив Пан Гі Мун, особливу стурбованість у нього викликає застосування смертної кари за ті злочини, які, за міжнародним планом, не можуть бути класифіковані як особливо тяжкі.

Генсек ООН переконаний, що світова спільнота повинна ратифікувати Другий Факультативний протокол до Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, спрямований на скасування смертної кари. Також він закликав підтримати резолюцію Генеральної Асамблеї ООН від 2007 року про введення мораторію на застосування смертної кари і зробити конкретні кроки щодо відмови від смертної кари на національному рівні.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: