fbpx
Політика

Верховну Раду захищають бійці підрозділу “Донбас”

3 липня у Києві, біля будівлі Верховної Ради, відбулася акція, в ході якої було наочно продемонстровано, що тепер всі адміністративні будівлі суворо охороняються. Яскравим прикладом послужило те, що з сьогоднішнього ранку будівлю Верховної Ради України охороняють бійці підрозділу «Донбас».

 Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України, сказав, що будівля ВР охоронятиметься бійцями протягом усього дня, а вже ввечері вони будуть відправлені в зону проведення АТО. Завтра охороняти територію будуть інші війська, «яких зараз достатньо». «Це робиться для того, щоб у першу чергу забезпечити безпеку чиновників і людей, які проходять біля будівлі ВР України від провокаційних акцій», – зазначив Геращенко. Далі радник зазначив, що Міністерство внутрішніх справ прийняло рішення про захист адміністративних будівель від можливих терактів і акцій, яких проходять із застосуванням сили, вибухових пакетів і димових шашок. «Якщо хтось захоче побитися або провести акцію немирного характеру, то я йому не заздрю ​​. Бійці «Донбасу» швидко його «вгамують», – сказав Антон Геращенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 На питання чому саме підрозділ «Донбас» несе вахту біля будівлі Верховної Ради, а не знаходиться на передовій, Антон Геращенко сказав наступне: «Воюють – погано. Не захищають від можливих провокацій – погано. Усім догодити неможливо. Скажу лише, що сьогодні тут ці бійці. Увечері вони поїдуть в зону проведення антитерористичної операції. Завтра будуть інші».

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Як зазначив один з бійців підрозділу «Донбас», театр військових дій поступово зміщується із зони проведення АТО. Є ймовірність того, що якісь терористичні акти будуть проведені в столиці України. Також військовий додав, що необхідно не допустити того, щоб російські ЗМІ отримали «картинку», на якій будуть показані сутички в адміністративному районі Києві. «Саме з цими цілями ми тут несемо службу. Ми захищаємо українців. Ми захищаємо свою Батьківщину», – запевнив боєць «Донбасу».

Читайте також: