fbpx
Політика

Геращенко розповіла про переговори в Донецьку 23 червня

 Як повідомила уповноважений президента України з питань мирного врегулювання ситуації на сході, народний депутат України від фракції «УДАР» Ірина Геращенко, зараз їй задають масу питань про переговори, які проходили в Донецьку 23 червня.

 Незважаючи на те, що сама Геращенко перебуває у Страсбурзі на сесії ПАРЄ, вона все ж розповіла, як виглядає ситуація.

 За словами депутата, є офіційна тристороння контактна міжнародна група: ОБСЄ – Україна – Росія. Представляють цю групу – міністр закордонних справ України Павло Клімкін, спецпосланець ОБСЄ Хайді Тальявіні і посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У той же час, як зазначила Ірина Геращенко, у зв’язку з тим, що Павло Клімкін був відправлений у відрядження в Люксембург, президент України Петро Порошенко звернувся до екс-президента України Леоніда Кучми з проханням взяти участь у переговорах в Донецьку.

 «До речі, цей крок позитивно був сприйнятий і на сході України, і в світі, адже очевидно, що Кучма добре орієнтується і у внутрішній, і в україно-російській проблематиці», – додала вона.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як повідомила Ірина Геращенко, у результаті на зустрічі вдалося домовитися вчора про припинення провокацій і вогню з боку бойовиків.

Читайте також: