fbpx
Політика

Глави МЗС ЄС мають намір обговорити санкції проти Росії

У понеділок, 23 червня, глави МЗС Євросоюзу мають намір обговорити введення чергового пакету санкцій проти Росії. У той же час один з єврочиновників зазначив, що на нинішньому плановому засіданні жодних рішень про економічні санкції приймуть.

«Міністри узгодять свої оцінки останніх дій Росії в контексті ситуації на Україні, включаючи висловлену президентом Росії підтримку плану з припинення вогню. На основі цього аналізу прийматимуться рішення про доцільність подальших санкцій щодо Росії», – повідомило джерело. За словами чиновника з ЄС,  може йтися тільки про деяке розширення європейського чорного списку російських і українських фізичних осіб, яким до листопада заборонять в’їзд до ЄС, і рахунки яких в європейських банках (якщо такі будуть виявлені) підлягають заморожуванню.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

На прийнятті таких заходів наполягає ряд східноєвропейських країн, які стверджують, що Росія «надає підтримку» прихильникам федералізації на сході України.

«Що до економічних санкцій, то питання про них може бути вирішене тільки на вищому рівні – на саміті ЄС. Якщо така необхідність виникне, ця тема може бути піднята главами держав і урядів Євросоюзу на зустрічі в Брюсселі 26-27 червня», – зазначив європейський дипломат.

Читайте також: