fbpx
Політика

Даля Грібаускайте бачить у Путіні відгомони Гітлера і Сталіна

Президент Литви Даля Грібаускайте поспілкувалася з журналістами німецького видання Focus і розповіла про те, як вона ставиться до Володимира Путіна і до того, яку політику Російська Федерація веде щодо України. За словами литовського президента, дії глави Російської Федерації можна порівняти з тактикою, яку свого часу застосовували Гітлер і Сталін.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

На думку Далі Грібаускайте, такі порівняння не можна назвати надто різкими. За її словами, президент Російської Федерації використовує національні питання як привід для захоплення території іншої держави – ​​в точності, як цим займалися вище згадані диктатори.

Крім цього Даля Грібаускайте побоюється, що Володимир Путін «добереться» і до країн Балтії. Президент Литви впевнена, що Володимир Путін може почати переконувати країни Балтії залишити лави НАТО, а в замін на це запропонувати зниження цін на газ чи нафту.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

На завершення литовський лідер підкреслила, що Російська Федерація особливо активно діє щодо тих європейських держав, які раніше входили до складу СРСР.

Читайте також: