fbpx
Політика

Порошенко зустрівся з активістами Майдану

У неділю, 22 червня, президент України Петро Порошенко зустрівся з активістами столичного Майдану та представниками громадських об’єднань. Як повідомили в прес-службі глави держави, на зустрічі сторони обговорили проблеми, які сьогодні стоять перед Україною і озвучили шляхи виходу з кризи.

Петро Порошенко зазначив, що з болем у серці сприймає повідомлення про загибель кожного солдата на сході. Але головне, спільне з Майданом, завдання – перемогти і вистояти у війні, а також побороти корупцію. Президент подякував активістам Майдану, адже, на його думку, бойовий дух українців зародився саме на Майдані.

«Для мене дуже важливо, щоб ми з вами мали довіру, щоб ми знали, що не зрадимо один одного, могли отримувати підтримку, обмінюватися думками і бути впевненими, що є цінності, ідеали, які зародилися на Майдані. Сьогодні вони об’єднують нас», – сказав президент, звертаючись до присутніх на зустрічі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Президент пообіцяв, що відтепер ніхто не буде ігнорувати думку народу, після чого представив присутнім на зустрічі нового генерального прокурора Віталія Ярему і відзначив, що головним завданням для нього є завершення розслідування справ щодо розстрілу в лютому мирних людей на Майдані.

Представник Круга народної довіри, член Духовної ради Майдану архієпископ Стефан зачитав звернення до президента від спільнот Майдану. У документі Майдан заявив про підтримку дій Петра Порошенка і озвучив свої вимоги до президента.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Нині вважаємо центральними питаннями у військовій сфері негайне взяття під Ваш особистий і повний контроль силового блоку країни. Повну заміну його керівного складу. Перекриття кордону України на сході і в Придністров’ї, відновлення повноцінної координації і керованості збройних сил України і їх зміцнення. У політичній сфері – призначення негайних позачергових виборів до парламенту за новим виборчим законодавством з відкритими партійними списками», – йдеться у зверненні.

Порошенко пообіцяв, що вибори до Верховної Ради відбудуться вже цієї осені, а також повідомив про намір найближчим часом прийняти рішення щодо посилення силового блоку в державі.

Читайте також: