fbpx
Політика

Лавров обговорив з Керрі ситуацію в Україні

Глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров у телефонній розмові зі своїм американським колегою Джоном Керрі обговорив ситуацію, що склалася на даний момент в Україні. Сергій Лавров заявив про те, що неможливо домогтися деескалації ситуації в Україні без повної зупинки бойових дій, встановлення всеосяжного перемир’я і початку прямих переговорів.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

"Без повної зупинки бойових дій і встановлення всеосяжного, а не тимчасового перемир’я, і головне – початку прямих переговорів української влади з тими, хто реально контролює обстановку в південно-східних регіонах, неможливо домогтися деескалації гострої внутрішньої кризи в Україні", – сказав глава російського МЗС.

На думку Лаврова, Київ повинен "відмовитися від висунення ультимативних вимог і вступити у рівноправний діалог з представниками Донецька та Луганська з метою досягнення справжнього врегулювання". Повідомлення про розмову опубліковано на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Раніше президент України Петро Порошенко заявив про одностороннє припинення вогню на південному сході країни строком на сім днів.

Читайте також: