fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На Закарпатті затримали диверсанта, – СБУ

Співробітники Служби безпеки спільно з представниками Державної прикордонної служби провели затримання громадянина України. Стало відомо, що затриманий українець виявився жителем Перечина. Про затримання зловмисника передає прес-служба СБУ.

 Як наголошується в повідомленні, спійманий зловмисник займався прихованою деталізованою фотозйомкою будівель, споруд та всіх територій, прилеглих до міжнародного аеропорту «Ужгород». Зокрема, спійманий диверсант виявляв інтерес до зображень злітної смуги ужгородського аеропорту. Крім того, зловмисник цікавився диспетчерським пунктом, об’єктами радіолокації та навігації, а також Оноківською гідроелектростанцією, що в Ужгородському районі.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Після цього правоохоронці провели огляд за місцем проживання. В рамках огляду житла зловмисника співробітники СБУ і ГПС знайшли керівництво міністерства оборони СРСР «З підривних робіт». Примітно, що у даного посібника є спеціальний гриф – «для службового користування».

 Також правоохоронці виявили в квартирі диверсанта бойовий розрахунок потреб 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону Збройних сил України. Даний батальйон дислокується на території Закарпатської області. За даним фактом представники СБУ в Закарпатській області відкрили кримінальне провадження. Справу проти диверсанта порушили за ознаками вчинення злочину, який передбачено статтею 113-й Кримінального кодексу України («Диверсія»).

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що раніше в Києві затримали терориста, який планував диверсії. Стало відомо, що затриманий терорист планував ряд диверсій на енергетичних і водних об’єктах української столиці.

 «У місті Києві Служба безпеки України затримала громадянина "Д ", чий позивний "Північ"», – заявили в СБУ.

Читайте також: