fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Населення Донбасу не підтримує дії терористів – РНБО

У Луганську розповсюджуються листівки з вимогою до бойовиків покинути місто – РНБО.

  На Донбасі населення захоплених бойовиками районів не підтримує дії членів незаконних збройних формувань, заявив спікер інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Володимир Чеповий.

"У Луганську розповсюджуються листівки, в яких жителі міста просять терористів і диверсантів покинути місто. Зокрема, мешканці вимагають прибрати барикади з центральних вулиць міста, не ховатися за спинами мирних жителів і вийти з міста", – заявив В.Чеповий на брифінгу в п’ятницю в Києві.

За його словами, завдяки діям української влади частково розблоковано роботу управління Національного банку України та головного управління Державного казначейства України в Донецькій області. Здійснюються деякі види платежів.

Він також розповів, що в Донецьку проводяться роботи з благоустрою: відновлюється асфальтове покриття автодоріг та тротуарів, ремонтуються внутрішньоквартальні дороги, поліпшується зовнішнє освітлення.

Крім того, в Красному Лимані триває робота з відновлення життєдіяльності території. Відновлено рух електропоїзда сполученням Красний Лиман – Святогірськ -Харків. "Вирішуються фінансові питання: отримано 3,5 млн грн. для виплати пенсій", – підкреслив В.Чеповий.

Спікер РНБО зазначив, що підготовлені 1 тис. місць для проживання громадян, що виїжджають із зони проведення АТО.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: