fbpx
Економіка

Клименко і Ко в 2013 році завдали збитків Міндоходів на 16 млрд гривень

Протягом 2013 року керівництво Міністерства доходів і зборів України на чолі з колишнім міністром Олександром Клименком завдало відомству значної шкоди. Зокрема, збиток керівництво Міндоходів України оцінює в 16 мільярдів гривень. Таку інформацію оприлюднив Михайло Ноняк, заступник міністра доходів і зборів України. Слова заступника міністра передає агентство «Укрінформ».

«У 2013 році було викрито 16 мільярдів гривень податкових махінацій і зловживань в Міністерстві доходів і зборів», – заявив Михайло Ноняк.

За його словами, в махінаціях і зловживаннях було задіяно понад 250 осіб. Зокрема, всі зловмисники працювали разом з тодішнім міністром Олександром Клименком. Йдеться про працівників центрального апарату, керівників обласних підрозділів міністерства доходів і зборів України.

Як розповів Ноняк, на сьогоднішній день частина зловмисників була звільнена, інша частина – працює.

«Проте ми виявляємо такі факти і будемо прощатися з нечесними людьми, які обкрадали Україну», – підкреслив Михайло Ноняк.

Після цього заступник голови Міндоходів сказав, що в даний час від виконання обов’язків звільнені колишні керівники митниць і головних управлінь Міндоходів в регіонах.

Стало відомо, що був звільнений від виконання зобов’язань і 161 працівник центрального апарату міністерства. Крім того, з територіальних органів звільнили понад 2000 співробітників (245 фахівців митної справи та 1660 податківців).

Раніше повідомлялося, що колишні чиновники створюють у Верховній Раді «5-у колону Кремля». За деякими даними, організаторами такої «колони» є чиновники з оточення Януковича, – Сергій Арбузов і Олександр Клименко, а також  бізнесмен Сергій Курченко.

Читайте також: