fbpx
Політика

Верховна Рада підвищила мінімальну пенсію членам сімей загиблих військовослужбовців

Народні депутати Верховної Ради в п’ятницю підтримали в другому читанні законопроект № 4402 "Про внесення змін до закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (про підвищення мінімального розміру пенсії членам сімей військовослужбовців у разі втрати годувальника)". За відповідне рішення проголосували 239 парламентаріїв.

Даний закон з моменту його прийняття передбачає підвищення розміру мінімальної пенсії для членів сімей військовослужбовців, які втратили годувальника. Таким чином, у разі втрати годувальника пенсії будуть підвищені з одного до двох визначених законом розмірів прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Пенсії в разі втрати годувальника, які призначаються членам сімей військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим законом, не можуть бути нижчими двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність ", – йдеться в законі. Даний закон набуде чинності з першого січня 2015 року.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, народні депутати Верховної Ради підтримали цей законопроект у першому читанні ще 3 червня. Тоді за відповідне рішення проголосував 281 народний депутат.

Читайте також: