fbpx
Політика

Мир на Донбасі настане лише після повного знищення терористів – Ляшко

 Як повідомив народний депутат України Олег Ляшко, на зустрічі з представниками легітимної влади Донецької та Луганської областей, президент України Петро Порошенко представив свій план з врегулювання ситуації на сході.

«Він приблизно такий: проведення дострокових виборів місцевих рад, замість держадміністрацій – формування виконкомів при радах, залишати на місцях значну частину податків і відновлення економіки Донбасу разом з Євросоюзом, особливий статус російської мови. Порошенко також пообіцяв припинити вогонь», – написав Олег Ляшко в Facebook.

За словами депутата, його мета, як і у президента – не війна, а мир на Донбасі. Однак, як зазначив Олег Ляшко, він вважає, що досягти миру можна лише рішучою боротьбою, а не в результаті домовленостей з сепаратистами. Крім того, на його думку, президент повинен був представити свій план парламенту і суспільству, а не так званій легітимній владі Донбасу, більшість представників якої навпаки сприяли початку війни і зараз відкрито підтримують сепаратистів і терористів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Тому місцеві ради на Донбасі, які закликали Путіна і його найманців захистити жителів від вигаданих ними ж самими бандерівців, повинні бути розпущені. Але нові вибори місцевих рад теж не можна проводити, поки не виб’ємо озброєних терористів. Бо вибори в сьогоднішніх умовах тільки легалізують сепаратистів. Тимчасова влада у звільнених від терористів населених пунктах повинна перейти до місцевих патріотів, а не залишитися в тих же чиновників, для яких Україна – це тільки територія для збагачення», – заявив Олег Ляшко.

Він підкреслив, що не можна робити ставку на задобрювання місцевих еліт, які насправді є мафією, оскільки це не призведе до бажаних змін.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Також Олег Ляшко вкотре вказав на те, що рішення президента про припинення вогню не наблизить мир, а лише дозволить терористам ще більше зміцнити свої позиції. За його словами, мир на Донбасі настане лише після того, як терористи будуть знищені.

Крім того, він вважає, що також небезпечно надавати особливий статус російській мові.

«Російськомовним громадянам на Донбасі нічого не загрожує, чого не скажеш про україномовних. Витіснення протягом багатьох років української мови з Донбасу і Криму й призвело до нинішньої катастрофи. Тому висновок очевидний: хочемо мати цілісну Українську державу – панівною має бути українська мова. На цьому президент і вся влада зобов’язані зосередити всі свої зусилля», – підсумував політик.

Читайте також: