fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Донецькій області загрожує епідемія

 Донецькій області загрожує епідемія – Держсанепідслужба.

  Через відсутність централізованого водопостачання в Донецькій області існує загроза виникнення епідеміологічної ситуації. Про це під час брифінгу повідомив в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук, передає кореспондент УНН.

О. Кравчук зазначив, що в Донецькій області існують проблеми з питною водою через відсутність централізованого водопостачання. У той же час він додав, що будь-які порушення водопостачання є загрозою виникнення епідемічної ситуації.

"Ми прекрасно розуміємо, що в цих районах сьогодні загроза для погіршення епідситуації № 1 в Україні. І вся наші сили зосереджені на тому, щоб не упустити під контролю цю ситуацію", – зазначив О. Кравчук.

Він зазначив, що Санепідслужба повністю взяла під контроль всі резервні джерела водопостачання, зокрема й ті, які можуть працювати тільки для подачі технічної води.

О. Кравчук також додав, що Санепідслужба контролює якість привізної води – щоб джерело привізної води, транспорт, яким вона доставляється, і час його доставки повністю відповідали вимогам. "За цими речами у нас і ведеться посилений державний санепіднагляд. І поки там не буде відновлено централізоване водопостачання, доки населення не буде забезпечене водою гарантованої якості в доступній кількості там і буде стояти сигнал – епідситуація під загрозою", – додав він.

Кравчук розповів, що Санепідслужба здійснює щоденний моніторинг всіх інфекційних захворювань, в першу чергу тих, які можуть бути пов’язані з водою.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: