fbpx
Політика

Балога пропонує заборонити срочникам у віці 18-20 років нести службу в зоні бойових дій

 Народний депутат України Віктор Балога вважає, що Верховний Головнокомандувач ЗСУ повинен видати наказ, згідно з яким солдатам строкової служби у віці 18-20 років буде заборонено нести службу в зоні бойових дій.

За словами політика, на Донбасі повинні воювати:

1. особливий склад МВС;

2. люди, які мають хорошу психологічну та професійну підготовку;

3. контрактники ВСУ.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім того, Віктор Балога зазначив, що у таких військовослужбовців зарплата повинна бути не менше 12-15 тисяч гривень і всі вони повинні бути застраховані. Він переконаний, що це забезпечить черги професіоналів перед військкоматами.

«Тоді, кожна мати, жінка зрозуміє владу, що її чоловік, і син виконують священну місію щодо збереження країни. А держава про них піклується, і якщо прийде горе – подбає про їх сім’ї», – сказав Віктор Балога.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами депутата, якщо продовжувати діяти як зараз, а саме – використовувати строковиків як «гарматне м’ясо» і говорити при цьому їх батькам, що їхні діти не воюватимуть, і їх не відправлятимуть в зону АТО, то все закінчиться масштабним бунтом солдатських матерів і ніхто нікого в армію відпускати не буде.

Читайте також: