fbpx
Політика

Парламент має саморозпуститися – Бригинець

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець вважає, що парламент має розпуститися.

За його словами, парламентарії хочуть заборонити балотуватися на дострокових виборах депутатам, які вже були у Верховній Раді, а також суддям, прокурорам, чиновникам з адміністрацій і Кабміну. Він підкреслив, що повинне відбутися повне перезавантаження влади.

При цьому Олександр Бригинець зазначив, що розуміє, що таке рішення вдарить і по ньому самому, однак, як заявив політик: «Інтереси України важливіші, оскільки не хочеться, щоб до Верховної Ради знову прийшли негідники, які знищували нашу державу».

У той же час, як повідомив депутат, також розглядаються і додаткові умови: встановлення миру, заміна ЦВК, новий закон про вибори, зміни до Конституції і прийняття закону про люстрацію.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

На думку Олександра Бригинця, це занадто довгий шлях, до того ж, поняття «саморозпуск» в Конституції не значиться.

«Тому я за розпуск конституційним шляхом – всі три партії колишньої опозиції повинні вийти з коаліції, а нова не створюється. Це час працює і приймає закони до виборів нової ВР, в тому числі може бути прийнятий закон про люстрацію, новий закон про вибори і змінена ЦВК. Встановлення миру має відбутися – думаю, армія про це подбає. А ось зміни до Конституції мають бути відкладені до мирних часів. Це зробить новий парламент», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також він звернув увагу на те, що в разі виборів за мажоритарною, а не пропорційною системою, не вдасться обрати близько 50 депутатів, у тому числі і 11 нардепів в Криму. Як вважає Олександр Бригинець, це не дуже добре і не хотілося б, щоб парламент був без нардепів з Криму, Донецька та Луганська.

«А ось пропорційна система передбачає інший механізм – в списки можуть увійти представники гарячих регіонів», – нагадав він.

Читайте також: