fbpx
Ситуація на Південному Сході України

За минулу добу проникнення великих груп з території РФ в Україну не було – Тимчук

 Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, за минулу добу не було зафіксовано випадків проникнення великих терористичних груп з території Російської Федерації на територію України.

У той же час він звернув увагу на те, що в даний час в прикордонних районах Росії, зокрема в Ростовській області, подібні групи ідентифіковані. Їх загальна чисельність складає до 600 осіб.

«У їх складі знаходиться до 20 одиниць бронетехніки, а також автомобільна техніка. Однак інформація про перетин ними державного кордону України не підтверджується», – сказав він.

При цьому Дмитро Тимчук зазначив, що не можна також виключати ймовірність того, що найближчим часом Росія введе на українську територію і ці групи, а також підрозділи російських військ, які сконцентровані поблизу кордону.

«Нині силами Держприкордонслужби та НД України продовжується проведення операції з блокування держкордону. Однак про повний його контроль українськими силовиками, на жаль, говорити поки не доводиться», – підсумував Тимчук.

Читайте також: