fbpx
Політика

Не всі жителі сходу усвідомлюють, що насправді відбувається в країні – Геращенко

 Народний депутат України від фракції «УДАР» Ірина Геращенко звернула увагу на те, що сьогодні багато громадян, що живуть на сході України, не підтримують сепаратистів, але при цьому і до кінця не розуміють, що ж насправді відбувається.

«Ці люди знаходяться в мережах пропаганди з боку Росії. Там не працює українське телебачення, там немає Інтернету. Ми повинні шукати механізми донесення об’єктивної позиції, щоб схід почув, що президент України, уряд і парламент хочуть миру», – сказала вона.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Ірина Геращенко нагадала, що раніше президент неодноразово заявляв, що влада готова почути схід, відзначаючи, що схід – це не купка озброєних людей, що шантажує мирне населення.

Також депутат додала, що дуже важливо зараз донести позицію до Заходу, що країни Заходу і ЄС повинні усвідомлювати свою відповідальність і виконувати свої зобов’язання перед Україною.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Україна сьогодні не відчуває в повному обсязі підтримку з боку партнерів і тому потрібно більш активно з ними говорити», – зазначила Ірина Геращенко.

Нагадаємо, що сьогодні Петро Порошенко призначив Ірину Геращенко уповноваженим президента з урегулювання ситуації на Сході.

Читайте також: