fbpx
Політика

МЗС України: «Акцію під посольством РФ намагалися використовувати провокатори»

Обурення протестувальників у суботу в Києві перед посольством Росії було використано для спроб провокаційних дій, які не відповідають усталеним нормам дипломатичних відносин та захисту дипломатичних установ. Про це йдеться в заяві МЗС України.

У заяві вказується, що українська влада негайно відреагувала на провокаційні замахи. За інформацією українських правоохоронних органів, окремі активісти з провокаторів були затримані. Уряд України вжив всіх заходів, щоб акція протесту проходила мирно, а безпека дипломатичного представництва була відновлена.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

При цьому, МЗС нагадує, що загальна стабілізація ситуації залежить від готовності російської сторони припинити підтримку сепаратистів і сприяти реалізації мирного врегулювання в окремих районах сходу країни.

Як повідомлялося раніше, 14-го червня біля посольства Російської Федерації у Києві відбулася акція протесту проти політики Кремля і російської підтримки дій сепаратистів, які призводять до загибелі українських громадян і військовослужбовців.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Читайте також: