fbpx
Політика

Україна відмовляється від російського газу з 16 червня, – Яценюк

 Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництво «Нафтогазу» і обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення поставок російського газу з 16 червня.

 Крім того, він доручив керівництву «Нафтогазу» і Міністерству юстиції завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах між «Нафтогазом» і «Газпромом» в Стокгольмському арбітражному суді.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Також глава уряду звернувся до керівництва Національної комісії регулювання електроенергетики про встановлення економічно обгрунтованих тарифів за транспортування російського природного газу територією України.

 «Арсеній Яценюк доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству енергетики та вугільної промисловості повідомити країни – члени Євросоюзу і Сполучені Штати про умисний зрив Росією переговорів щодо постачання газу між "Нафтогазом" і "Газпромом" і відхилення конструктивних пропозицій української сторони, які відповідають позиції Європейської Комісії», – додали в прес-службі.

Читайте також: