fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Сили АТО потребують організації більш тісної взаємодії – Тимчук

 Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, бойові зіткнення між силовиками і терористами в прикордонних районах поблизу кордону з Росією викликають питання в плані організації та координації дій сил АТО.

 «Зокрема, є серйозні підстави вважати, що засідка, в яку потрапив підрозділ 79 -ї окремої високомобільної десантної бригади, був організований на підставі інформації, отриманої терористами з джерел у середовищі українських силовиків», – сказав він.

 Він звертає увагу той факт, що з боку терористів в нападі брали участь снайпери з високим рівнем професійної підготовки.

 «Це гостро ставить питання про наявність у сил АТО потенціалу для проведення ефективних контрснайперських дій», – додав Дмитро Тимчук.

 Разом з тим, як він зазначив, що виникли проблеми із застосуванням авіації, яка прибула на допомогу десантникам. За словами Тимчука, це ставить питання про необхідність організації більш тісної взаємодії між підрозділами, які беруть участь в операції, та забезпеченні умов для ефективного застосування авіації.

 «Також, за даними групи «ІО», місцевими терористами і російськими найманцями проводяться масштабні роботи зі створення та обладнання опорного пункту в районі залишеного українськими прикордонниками пункту пропуску «Довжанський» на кордоні з РФ», – розповів Дмитро Тимчук.

 Зокрема, терористи обладнають вогневі точки і проводять інженерно-саперні роботи. Як стверджує Тимчук, оборонний потенціал цього району зростає буквально щогодини.

Читайте також: