fbpx
Політика

СБУ прослуховувала телефони Яреми та Москаля протягом 2013 року

 Народний депутат України Геннадій Москаль повідомив про те, що у нього є матеріали, які свідчать про те, що протягом 2013 року Служба безпеки України незаконно прослуховувала мобільні та стаціонарні телефони його самого, а також Віталія Яреми та їх помічників -консультантів. Про це політик написав у себе на сторінці в Facebook.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За його словами, прослуховування проводилося в рамках контррозвідувальних оперативних справ, заведених Службою безпеки України на нього і Ярему.

 При цьому Геннадій Москаль зазначив, що це є порушенням Конституції України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про контррозвідувальну діяльність» та Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Оперативні заходи проводились Департаментом захисту національної державності СБУ. Куратором цієї оперативної справи був начальник Управління даного Департаменту Потієвський, який, до речі, і сьогодні продовжує працювати в СБУ», – додав нардеп.

 Геннадій Москаль повідомив, що вже написав з цього приводу генпрокурору Махніцькому, закликавши відкрити кримінальне провадження і почати досудове розслідування.

Читайте також: