fbpx
Політика

У Польщі розповіли, як Україні отримати безвізовий режим з ЄС

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розповів, в якому випадку українська сторона може розраховувати на успіх у питанні безвізового режиму з Європейським союзом. Як пояснив польський дипломат, керівництво України повинно чітко виконувати рекомендації Євросоюзу. Слова міністра закордонних справ Польщі передає агентство «Дзеркало тижня».

«Тут все залежить від вас. Бо Євросоюз ні на міліметр не відступиться від виконання українською стороною технічних умов для введення безвізового режиму», – заявив керівник польського дипломатичного відомства.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як зазначив Сікорський, на сьогоднішній день в Україні діє «чесний уряд». Глава МЗС Польщі пояснив, що нинішній уряд, на відміну від попередніх, не обманює своїх громадян. Після цього польський дипломат нагадав про слова колишнього прем’єр -міністра України Миколи Азарова. Екс-глава уряду України стверджував, що для отримання безвізового режиму з Євросоюзом офіційному Києву в першу чергу необхідно легалізувати гомосексуальні шлюби.

«Водночас Євросоюз вимагає тільки, щоб громадян не дискримінували ні за якими ознаками», – сказав Сікорський.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Дипломат зазначив, що про можливість успіху в питанні євроінтеграції свідчить приклад Молдови.

«Я не вірю, що в Україні не зможуть реалізувати те, що реалізували в Молдові. Ви не повинні крутити носом, якщо вам що-небудь не подобається. Ви повинні це приймати і вводити у себе», – підсумував Радослав Сікорський.

Читайте також: