fbpx
Новини Євромайдана

Народне віче в Києві вимагає дострокових виборів до ВР

Учасники віче на Майдані вимагають дострокових виборів до Верховної Ради.

 Учасники Громадського віче на Майдані вимагають дострокових виборів до Верховної Ради та термінового призначення дати їх проведення. Як передає кореспондент УНІАН, таку вимогу до нового президента України Петра Порошенка і до чинного парламенту озвучили представники Ради Майдану.

Як відзначали учасники віче, Майдан не розходиться і не припиняється з багатьох причин, і однією з головних є те, що "досі у вищому законодавчому органі влади знаходяться люди, які 16 січня проголосували за диктаторські закони", і багато з цих людей не приходять на засідання ВР, не підтримують реформи. Майдан підкреслює, що вибори мають проводитися за пропорційною системою, а суспільство має формувати списки.

Також учасники віче вимагають зниження прохідного бар’єру до Верховної Ради до 3 %, «оскільки нинішній бар’єр не дає можливості потрапити до парламенту молодим політичним силам, які народжені Майданом». Крім того, серед вимог – фінансова прозорість партій: звіти перед громадянами про джерела надходження коштів і витрати на виборчі кампанії перед голосуванням.

«Наступне наша вимога – це забезпечити належні заходи безпеки, щоб виборці всіх регіонів могли висловити свою позицію щодо того, хто має бути у Верховній Раді. Ми не можемо обрати Раду тільки частиною України. Донецьк, Луганськ і Крим повинні також обирати своїх представників до Верховної Ради», – зазначили учасники віче на Майдані.

Джерело: УНІАН

Читайте також: