fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Тимчук повідомив про загибель члена екіпажу Ан-26

У суботу в зоні проведення антитерористичної операції був обстріляний блок-пост українських силовиків біля Билбасівки (Слов’янський район, Донецька область). Про хід АТО на сході України повідомляє Дмитро Тимчук, голова центру військово-політичних досліджень. Свої коментарі Дмитро Тимчук висловив на сторінці в соцмережі «Фейсбук».

За інформацією експерта, в результаті обстрілу сепаратисти поранили двох українських військовослужбовців. Як повідомляє Тимчук, терористи обстріляли і колону сил АТО. Втім, постраждалих серед українських силовиків немає.

«Силовики відкрили по них вогонь у відповідь. Про втрати серед терористів зараз немає даних», – заявив Дмитро Тимчук.

Тимчук розповів і про підбитий літак Ан -26. Він повідомив, що в п’ятницю не весь екіпаж зумів покинути борт підбитого Ан -26. Йдеться про літак, який терористи підбили над Слов’янськом.

«Борт покинуло 3 члени екіпажу, 1 із них загинув», – підкреслив Дмитро Тимчук.

Варто відзначити, що раніше керівник антитерористичної операції на сході України Владислав Селезньов прокоментував атаку на літак Ан -26. За його словами, під Слов’янськом українські льотчики «ціною свого життя зуміли відвести загрозу для жителів міста». Владислав Селезньов підкреслив, що вантажний літак був збитий терористами після двох пусків з ПЗРК.

«Екіпаж військово-транспортного літака ВПС Збройних сил України Ан- 26 з вантажем невійськового характеру на борту, жертвуючи своїм життям, зробив все можливе для того, щоб відвести літак від міста», – сказав Владислав Селезньов.

Раніше повідомлялося, що МЗС України вручив ноту тимчасовому повіреному у справах Росії. У Києві звернулися до російської сторони з проханням надати роз’яснення щодо чергових фактів грубого порушення режиму російсько-українського державного кордону.

Читайте також: