fbpx
Політика

Інавгурація Порошенка. Армія вшанувала новообраного президента

У суботу, 7 червня, відбулася одна з головних подій цього року в Україні – інавгурація новообраного президента Петра Порошенка. Після офіційної церемонії в сесійній залі Верховної Ради торжество продовжилося на Софіївській площі в Києві.

Читайте: Інавгурація Порошенка. Новообраний президент присягнув на вірність українському народу

Ще в парламенті Петро Порошенко підписав свій перший указ, яким взяв на себе повноваження Верховного Головнокомандувача Збройних сил України . Текст указу № 507/2014 від 7 червня вже оприлюднений на офіційному сайті президента.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Після того як спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов закрив святкове засідання парламенту, Петро Порошенко вирушив на Софіївську площу, де його зустрічали військовослужбовці та український народ. На площі президент, верховний головнокомандувач Збройних сил України прийняв подання командувачів усіх видів Збройних сил. На церемонії було урочисто піднято прапор України і прозвучав національний гімн України. Також вже вкотре за день проскандували «Слава Україні!» – «Героям слава!».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Читайте: Інавгурація Порошенка. Президент озвучив мирний план виходу з кризи в Україні

Варто відзначити, що під час церемонії главу держави переповнювали емоції, і він ледве стримував сльози. Адже сьогодні багато чого в країні залежить від військовослужбовців. Петро Порошенко впевнений, вже найближчим часом у державі знову запанує мир, стабільність і злагода.

Читайте також: