fbpx
Політика

Інавгурація Порошенка. Президент озвучив мирний план виходу з кризи в Україні

Головне, на що акцентуватиме увагу в своїй роботі новообраний президент України Петро Порошенко, це забезпечення миру і стабільності в державі. Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді, представляючи мирний план виходу з кризи в Україні.

Читайте: Інавгурація Порошенка. Новообраний президент присягнув на вірність українському народу

У першу чергу, глава держави звернув увагу на складну ситуацію, в якій опинився Донбас. Він пообіцяв, що вже найближчим часом поїде на схід, а звертаючись до жителів Донбасу, Петро Порошенко заявив, що ні за яких обставин не залишить їх у біді.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Я йду в президенти, щоб забезпечити і зміцнити єдність України, забезпечити тривалий мир, гарантувати безпеку. Мир – це головне, чого зараз хоче народ. Я не прагну до помсти», – зазначив президент.

Петро Порошенко пообіцяв озброєним представникам Донбасу повну амністію, а для російських найманців – коридор до Росії. Також він заявив, що Україна була, є і буде унітарною і суверенною державою. Ні про яку федералізацію не може йтися.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Не оминув президент і кримське питання: « Крим є і буде українським. Про це я чітко заявив керівництву РФ в Нормандії. Ні з ким не може бути компромісу щодо Криму».

Також серед основних напрямків діяльності нового президента: забезпечення нових робочих місць українцям, підписання Угоди про асоціацію з ЄС та забезпечення безвізового режиму з Європою, українська мова буде єдиною державною, але при цьому права нацменшин в жодному  разі не будуть порушуватися.

Читайте також: