fbpx
Політика

Інавгурація Порошенка. Новообраний президент присягнув на вірність українському народу

У суботу, 7 червня, у сесійній залі Верховної Ради України відбулася урочиста церемонія інавгурації новообраного президента України Петра Порошенка. На захід прибули понад 50 глав держав і урядів з усього світу. Знаково, що вперше за всю історію незалежної України на інавгурації президента в залі присутні рідні новообраного глави держави – в даному випадку батько Петра Порошенка Олексій Іванович. Також вперше за всю історію на торжестві після гімну України в залі скандували «Слава Україні!».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Читайте: Інавгурація Порошенка. Журналістів не пустили в будівлю ВРУ

Після того, як глава ЦВК оголосив результати волевиявлення українського народу на виборах президента, глава Конституційного суду попросив внести в зал Пересопницьке Євангеліє і Конституцію для офіційної присяги президента. П’ятий президент України Петро Порошенко з трибуни парламенту, поклавши одну руку на Конституцію, а другу – на Пересопницьке Євангеліє, урочисто присягнув на вірність Україні.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Зобов’язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, дотримуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі», – зачитав Петро Порошенко текст присяги.

Після цього новообраний президент зайняв місце в президії Верховної Ради, а також де-юре став головнокомандувачем.

Читайте також: