fbpx
Політика

Путін визнав, що має певний вплив на сепаратистів в Україні, – МЗС Франції

Президент Російської Федерації Володимир Путін у ході зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом визнав, що має певний вплив на проросійських сепаратистів в Україні. Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, який був присутній на зустрічі глав названих держав, повідомляє «Польське радіо» з посиланням на PAP.

За словами Лорана Фабіуса, Володимир Путін визнав, що «може мати певний, але не повний вплив на проросійських сепаратистів в Україні». Як приклад російський президент згадав про референдум, який був проведений, незважаючи на його заяви про недопущення волевиявлення.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Під час зустрічі президент Франції у щирій атмосфері обговорив з президентом Росії найважливіші питання, які сьогодні турбують Україну. Розмова стосувалася ситуації на сході України, економіки країни, в тому числі і газового конфлікту з Росією, шляхів визнання прав усіх регіонів України. Франція нагадала Росії, що великий конфлікт в Україні не в інтересах жодної зі сторін. Тепер сторони спостерігатимуть, що відбуватиметься найближчим часом і чим закінчиться ця ситуація. Водночас Лоран Фабіус не виключив введення нових економічних санкцій проти Росії.

Читайте також: