fbpx
Економіка

Дефолт Україні не загрожує, – Яценюк

Україні в настільки складний для неї політичний і економічний період вдалося уникнути банкрутства, і в майбутньому дефолт країні не загрожує. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи у Верховній Раді звіт про роботу Кабміну за перші 100 днів його діяльності.

«Нам вдалося уникнути цього страшного слова дефолт, а по-простому – банкрутства держави. За цей період часу ми отримали допомогу від наших західних партнерів. Йдеться про відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом. Крім МВФ, це Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, це уряд США, уряд Канади, Європейський Союз з макрофінансової допомогою. Це дозволило не впасти в економічну прірву, з якої потрібно виходити не рік, а десятки років», – зазначив глава уряду.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Але незважаючи на те, що дефолту Україні вдалося уникнути, економічний стан країни як і раніше залишається плачевним. Тому Кабмін змушений і далі вживати непопулярні методи. Але Арсеній Яценюк вірить, що це все тимчасово, і вже скоро Україна стане демократичною процвітаючою європейською державою.

«Для того, щоб вилікувати цю хворобу, хворобу економічної розрухи, ми повинні пройти через складні, але правильні заходи економічної стабілізації. Ці таблетки дуже кислі, але їх потрібно прийняти», – зазначив прем’єр.

Читайте також: