fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Донецьку відключили мовлення п’яти українських телеканалів

У Донецьку кабельний оператор Matrix після вимоги сепаратистів з «Донецької народної республіки» відключив трансляцію деяких українських телеканалів. Про це повідомили в прес-службі компанії.

«Компанія Matrix на вимогу "Донецької народної республіки" змушена відключити українські канали: "1+1", "5 канал", телеканал "Донбас", "NEWS 24" і UBR», – заявили в прес-службі оператора.

Крім того, прес-служба продемонструвала звернення сепаратистів до кабельних операторыв Донецької області. У зверненні сепаратистів міститься вимога про припинення мовлення п’яти українських каналів з ​​1 червня 2014 року. Варто відзначити, що сепаратисти просять припинити мовлення «у зв’язку з поширенням окремими українськими телеканалами інформації, яка спрямована на розпалювання ворожнечі між українським та російським народом».

Примітно, що сепаратисти назвали цілий ряд причин, через які хочуть припинити мовлення телеканалів. Зокрема, «ДНР» згадала расову неприязнь, пропаганду соціальної та національної ненависті, неонацизму, агітацію до насильства, героїзацію пособників німецького нацизму, поширення «невірної інформації про "ДНР"».

Стало відомо, що у разі невиконання вимоги сепаратисти пригрозили відключити всі українські телеканали в регіоні. Крім того, в «ДНР» не гарантують безпеку персоналу та збереження майна.

У компанії Matrix пояснили, що заходи з відключенням зазначених телеканалів є вимушеними.

«Наша головна мета – забезпечити невтручання сторонніх осіб у діяльність компанії, збереження майна та товарно-матеріальних цінностей, а найголовніше – безпека здоров’я та життя співробітників компанії», – повідомили в компанії.

Раніше повідомлялося, що відео з розстрілом українських офіцерів є інсценуванням.

Читайте також: