fbpx
Політика

Франсуа Олланд сподівається, що Путін потисне руку Порошенкові

Французький президент Франсуа Олланд сподівається, що глава Російської Федерації Володимир Путін потисне руку новообраному президенту України Петру Порошенкові. За словами Олланда, тим самим російський лідер визнає легітимність українського президента. Слова президента наводять французькі дипломати.

«Це є важливою міжнародною подією, яка повинна послужити інтересам миру. Нам потрібно говорити в один голос, насамперед про Україну. У керівництва Росії з’явилася можливість вступити в переговори з Петром Порошенком прямо зараз. Володимир Путін повинен прийняти це. Якщо він відмовиться це приймати і продовжить підривати суверенітет України, то у світової спільноти не буде іншого вибору, як прийняти нові заходи щодо Росії», – додав він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як повідомлялося раніше, президент Російської Федерації Володимир Путін вже встиг підтвердити свою готовність провести зустріч з Бараком Обамою і Петром Порошенком найближчим часом. Варто відзначити, що донині Володимир Путін офіційно не визнав легітимності обрання нового українського лідера. До слова, інавгурація Петра Порошенка призначена на суботу, 7 червня.

Читайте також: