fbpx
Політика

Барак Обама наполягає на співпраці Москви з новим президентом України

Російська Федерація повинна визнати новообраного президента України Петра Порошенка і переконати бойовиків в південно-східних областях України скласти зброю. Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама під час прес-конференції після саміту G7 в столиці Бельгії Брюсселі в четвер, 5 червня 2014 року, передають українські ЗМІ.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Росії необхідно визнати легітимно обраного президента України і співпрацювати з українським урядом у Києві», – заявив американський президент.

Барак Обама додав, що російська влада повинна використовувати свій вплив на озброєних людей в Україні і «переконати їх скласти зброю, покласти край насильству і вступити в діалог з українською владою». Водночас американський лідер попередив, що «якщо російські провокації продовжаться», держави G7 готові прийняти щодоо Російської Федерації додаткові санкції.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Відзначимо, напередодні в столиці Польщі Варшаві Петро Порошенко вперше як президент зустрівся з державним секретарем США Джоном Керрі президентом Бараком Обамою.

Читайте також: