fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Дмитро Тимчук: На Донбасі діють приблизно 10 тисяч терористів

На Донбасі діють приблизно десять тисяч озброєних бойовиків. Про це в четвер, 5 червня 2014 року, на брифінгу в Києві повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передають українські ЗМІ.

«На Донбасі діють, згідно з оцінками наших спецслужб, приблизно 10 тисяч терористів, симпатизують їм до 10 відсотків місцевого населення», – заявив Дмитро Тимчук.

Координатор «Інформаційного опору» також зауважив, що українська держава виявилася не готовою, зокрема, в плані законодавства, до протистояння такому виклику. Тепер Верховна Рада, хоча і з великим запізненням, допрацьовує дані прогалини в законодавстві.

«Ми ніколи раніше не стикалися з подібною загрозою, щоб проводити такі антитерористичні операції в цілих областях України. Ми завжди розглядали на рівні фахівців, політиків і силовиків, що якщо терористи будуть діяти, то це буде група з 10, максимум 20 осіб, які захоплять якусь будівлю або якийсь літак. Відповідно, всі антитерористичні закони, які у нас були до останнього моменту, вони якраз були підігнані саме під виконання таких завдань», – додав Тимчук.

Читайте також: